Ce înseamnă hashtag și cum îl folosim

Multă lume mă întreabă în ultima vreme despre hashtag-uri și despre felul în care se pot folosi. Marea majoritate mă întreabă simplu.. ce-i aia?? .. Ca atare, vorbim în continuare despre hashtag și despre felul în care îl putem folosi.

Hashtag-ul este o emblemă pentru conținut. Ajută pe cei interesați de un anumit subiect să găsească lucruri referitoare la acesta rapid și direct. Un hashtag arată așa: #lucrurilecarenusespun  #oradea #cetelem #blog. Adică un diez urmat, fără spațiu, de termenul generic la care se referă conținutul la care facem referire. Dacă scriem o frază despre fotbal, putem folosi ca și hashtag #fotbal sau #meci sau #echiparomaniei sau #haidinamo.

Hashtag-urile sunt folosite mai ales pe site-urile de social media. Au devenit cunoscute odată cu Twitter, aceasta fiind și cea mai de succes rețea bazată pe hashtag. Mai nou, le întâlnim și pe Facebook, Pinterest, Google +, Instagram și alte locații social media. Oricine scrie pe un subiect oarecare poate atașa o emblemă hashtag acelui material. Ulterior, oricine poate căuta pe baza emblemei hashtag folosite, pentru a găsi toate materialele scrise pe același subiect.

Hashtag-urile sunt lucruri simple. Oricine poate crea un hashtag. Ce e important de știut: un hashtag începe întotdeauna cu # și are în componență litere și cifre, fără spații sau punctuație. #spercaamfostdestuldeexplicit

Hashtag-ul trebuie să fie simplu și reprezentativ. Nu așa cum am făcut eu adineauri. E improbabil ca cineva să caute vreodată ceva cu această emblemă. Aș putea folosi pentru acest articol emblema #ceinseamnahashtag sau #desprehashtag, fiind mai ușor celorlalți să ajungă la mine. Un hashtag nu poate fi format doar din cifre. Cifrele sunt ok, dar e nevoie de măcar o literă. Hashtag-ul ideal este scurt, clar și concis. Face referire exact la subiect și e ușor de identificat. Putem spune că e #smart.

Nu e întotdeauna cea mai bună idee să creezi un hashtag nou. E mai indicat să folosești unul care există deja, pentru a te asigura că te integrezi practic într-o comunitate interesată exact de subiectul tău. Întotdeauna fanii ACDC vor căuta articole relevante pentru ei folosind hashtag-ul #acdc .

Mi-ar plăcea tare mult să aflu părerile voastre. Credeți că hashtag-ul e util sau e doar o chestie de social marketing fără nicio relevanță?
SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 opinii avizate: